default-image

"Δάσκαλος" με πλαστό πτυχίο δίδασκε επί 9 χρόνια σε σχολεία

Ελλάδα
"Δάσκαλος" με πλαστό πτυχίο δίδασκε επί 9 χρόνια σε σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο φιάσκο που αφορά τη δράση επίορκων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, αλλά και για την ανοχή που επιδείκνυαν επί χρόνια οι υπηρεσίες τους.

Στην Καβάλα αποκαλύφθηκε "μαϊμού" δάσκαλος, με πλαστό πτυχίο, που διορίστηκε εδώ και εννιά χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δίδασκε τα τελευταία χρόνια σε δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, μετά την αποκάλυψη του πλαστού πτυχίου ο διορισμός του 40χρονου δασκάλου ανακλήθηκε οριστικά από το υπουργείο Παιδείας πριν από λίγες ημέρες, ενώ το Δημόσιο παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας να επιστραφούν όλοι οι μισθοί που έχει πάρει μέχρι σήμερα και φτάνουν στο ποσό των 150.000€. Ο έλεγχος του φακέλου του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και διαπιστώθηκε η πλαστότητα του τίτλου σπουδών του.

Υπενθυμίζεται ότι άλλη μια απίστευτη ιστορία που αφορά επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο είχε αποκαλυφθεί στο νοσοκομείο των Σερρών, όπου βρέθηκε υπάλληλος η οποία είχε αποσπαστεί από το 2001 από το Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" και επί 14 χρόνια λάμβανε διπλές αποδοχές και από τα δύο νοσοκομεία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News