default-image

Ν.Μαριάς: Όχι στην κινεζοποίηση των μισθών

Ελλάδα
Ν.Μαριάς: Όχι στην κινεζοποίηση των μισθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής  Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ε.Ε. και η μαζική ανεργία οφείλονται στη λάθος πολιτική που υιοθέτησε η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μια πολιτική που στηρίχθηκε στον αποπληθωρισμό, τη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία και τη λιτότητα.

Από τη μια μεριά η Ε.Ε. μείωσε τις δημόσιες δαπάνες για το κοινωνικό κράτος και από την άλλη διέθεσε πακτωλό χρημάτων για τη διάσωση των τραπεζών συνέχισε ο Νότης Μαριάς.

Αλλά και στο πεδίο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας η Ε.Ε. ακολούθησε τη λάθος συνταγή συνέχισε ο Νότης Μαριάς αφού στηρίχθηκε στην κινεζοποίηση των μισθών και όχι στην επένδυση στην Οικονομία της γνώσης.

Ταυτόχρονα στις χώρες που μπήκαν σε μνημόνια η πολιτική της τρόικας οδήγησε σε πλήρη διάλυση των οικονομιών τους, εκτίναξε στα ύψη το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και γέμισε τα κράτη αυτά με στρατιές ανέργων.

Ειδικότερα η Ελλάδα παρότι έλαβε δάνεια 214 δις ευρώ μετά την επιβολή του μνημονίου εντούτοις έχει πάνω από 1,5 εκατ. ανέργους, το ποσοστό του δημοσίου χρέους έφτασε το 2013 στο 175,1% του ΑΕΠ ενώ μειώθηκε το ΑΕΠ κατά 25% και φτωχοποιήθηκε ο Ελληνικός λαός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News