default-image

Έκλεισαν οι κάλπες στη Σκωτία... εν αναμονή αποτελέσματος

Ελλάδα
Έκλεισαν οι κάλπες στη Σκωτία... εν αναμονή αποτελέσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάλπες έκλεισαν και η μοίρα της Σκωτίας, και κατ' επέκταση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα κριθεί στις λεπτομέρειες βάσει των στοιχείων των προηγούμενων ημερών.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν τις πόρτες πριν απο λίγα δευτερόλεπτα, στην ισχυρότερη προσέλευση ψηφοφόρων τις τελευταίες δεκαετίες,όπου μέχρι και οι δημοσκοπήσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά και όλος ο κόσμος στρέφει το βλέμμα στο Εδιμβούργο.

Oι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί (τοπική, εννέα ώρα Ελλάδας) και έκλεισαν στις δέκα το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Exitpolls δεν υπάχουν και συνεπώς ,τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το πρωί της Παρασκευής, και το ισχυρό ποσοστό όσων δήλωναν τις τελευταίες ημέρες αναποφάσιστοι προοιωνίζεται μάχη.. στο νήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν 4.285.323 άτομα, το 97% του πληθυσμού πάνω από 16 ετών, κάτι που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής σε εκλογές στη Σκωτία. Επίσης άλλα 800.000 άτομα είχαν εγγραφεί σε καταλόγους για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, η οποία θα θα 'πρεπε να φτάσει έως τις 22:00 τοπική ώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News