Ελλάδα

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε το ζεύγος Γριβέα για το ΤΤ

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα το πρωί ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.

Όπως σημείωσε νωρίτερα ο συνήγορός τους Γιώργος Καψής, οι δύο τους ήρθαν στην Ελλάδα οικειοθελώς και προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Ο κ. Καψής, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι εντολείς του, «αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στη Βρετανία και είναι πλέον στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα υποστηρίζουν ότι διαθέτουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά τους, ενώ ισχυρίζονται ότι δε βρέθηκαν χρήματα στους προσωπικούς λογαριασμούς τους και πως όλα τα χρήματα δόθηκαν για το σκοπό για τον οποίο χορηγήθηκαν.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήριο, το ζεύγος Γριβέα το Μάρτιο και Ιούλιο του 2009 είχε πάρει από το ΤΤ συνολικό ποσό ομολογιακού δανείου 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη τότε εταιρεία τους C&C International και τα χρήματα αυτά χορηγήθηκαν αμέσως και χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Το ζεύγος Γριβέα έχει εμφανιστεί ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου τρεις φορές. Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, σύμφωνα με το δικηγόρο τους, παραδόθηκαν στις βρετανικές Αρχές στις 22 Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με την Αστυνομία. Πέρασαν από την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών, ήταν η καταβολή 50.000 λιρών, η παράδοση των διαβατηρίων τους και η παρουσία σε καθορισμένο χρόνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των "επισφαλών δανείων" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι κατηγορούμενοι ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της καθώς και επιχειρηματίες. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση, η ζημιά του ΤΤ από τα επίμαχα δάνεια υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια