default-image

"Μπλόκο" από Δούρου στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

Ελλάδα
"Μπλόκο" από Δούρου στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μέτωπο σύγκρουσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης φαίνεται πως "ανοίγεται", καθώς διευρύνεται η ομάδα των αυτοδιοικητικών - η πλειονότητα των οποίων έχει εκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ - που αρνούνται να εφαρμόσουν τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Έτσι 19 δήμαρχοι δηλώνουν κατηγορηματικά «όχι» στην αποστολή στοιχείων και ανάμεσά τους και η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, την ίδια ώρα που το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Περιφέρειας είναι το πρώτο στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη.

Η κυρία Δούρου έχει ταχθεί δημοσίως κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας. Απευθυνόμενη δε με επιστολή της στους εργαζόμενους της Περιφέρειας πριν από δύο εβδομάδες ανέφερε πως «η Περιφέρεια της Αττικής ξεκινά μια νέα πορεία… Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News