Ελλάδα

Ν.Μαριάς: Δώστε κονδύλια στους άνεργους κι όχι στις τράπεζες

Μιλώντας την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τη Νεολαία, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η πολιτική της μερκελικής λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν οδηγήσει στην ανεργία εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες.

Ειδικότερα πάνω από 5 εκατομμύρια νέοι έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και την κοινωνική περιθωριοποίηση πανευρωπαϊκά, ενώ το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 53,1%.

Τα ποσά που διαθέτει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ψίχουλα σε σχέση με τα τεράστια κονδύλια που φορτώθηκαν στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων για να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την κρίση.

Έτσι η Ε.Ε. με το υπό συζήτηση πρόγραμμα διαθέτει μόνο 6 δις ευρώ πανευρωπαϊκά τη στιγμή που την τελευταία τετραετία  διατέθηκαν πάνω από 1,5, τρις ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών.

Κοινωνικοποιήθηκαν λοιπόν οι ζημιές των τραπεζών και γέμισε στρατιές ανέργων η Ε.Ε. επισήμανε με νόημα ο Νότης Μαριάς.

 Για το λόγο αυτό πρέπει η Ε.Ε. να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική της λιτότητας και να αυξήσει τα κονδύλια που διαθέτει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατέληξε ο Νότης Μαριάς κλείνοντας την παρέμβασή του στην Ευρωβουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια