Ελλάδα

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.  Αρνητική, ωστόσο, φαίνεται να είναι η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24% και η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 18%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ με 1%. Μεγάλο πάντως είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται σε 21%.

Το 54% κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».

Όσον αφορά στη ΔΕΘ, το 52% κρίνει πως ο πρωθυπουργός «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια