default-image

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Ελλάδα
Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.  Αρνητική, ωστόσο, φαίνεται να είναι η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24% και η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 18%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ με 1%. Μεγάλο πάντως είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται σε 21%.

Το 54% κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».

Όσον αφορά στη ΔΕΘ, το 52% κρίνει πως ο πρωθυπουργός «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News