default-image

Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό 10 μαθητές της Κρήτης

Κρήτη
Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό 10 μαθητές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα μαθητές του Ηρακλείου  έστειλαν την επιστολή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας, περιγράφοντας τα προβλήματα τους νέου συστήματος εξετάσεων σε μια δραματική έκκληση. Όπως αναφέρουν:

"Είμαστε μαθητές και μαθήτριες της Β' τάξης του 8ου Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης. Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι, με τον νέο νόμο για το Λύκειο, η Ελληνική Πολιτεία μας επιφύλαξε μια άδικη και άνιση μεταχείριση, σε θέμα που αφορά το μέλλον μας, την ζωή μας, τις προοπτικές μας, και, πάνω από όλα τα ΟΝΕΙΡΑ μας, στα οποία ως νέα παιδιά βασιζόμαστε. Είναι αυτά που μας βοηθούν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

 Με το νέο σύστημα εξετάσεων και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΟΛΩΝ (ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ "ΠΕΔΙΑ"). Για παράδειγμα, με το σύστημα που ισχύει μέχρι τώρα για τα παιδιά της Γ'  Λυκείου, αν κάποιος μαθητής είχε σκοπό την Ιατρική, το Βιολογικό ή το Φαρμακευτικό και δεν πετύχει τον προσδοκώμενο αριθμό μορίων, μπορούσε να δώσει 1 παραπάνω μάθημα και να βάλει ως δεύτερη επιλογή το Φυσικό ή την Αρχιτεκτονική, σχολές δηλαδή άλλων πεδίων. Με το Νέο Λύκειο, αυτό δεν είναι δυνατόν κι έτσι ως μόνη και καταναγκαστική επιλογή παραμένει κάποιο Τ.Ε.Ι!  Δεν υπάρχει δυνατότητα για κανένα άλλο Α.Ε.Ι, αφού υποχρεωτικά ο μαθητής "παραμένει" εντός του ιδίου κύκλου σπουδών. Γιατί, λοιπόν, να υπάρχει μια τόσο μεγάλη αδικία στα παιδιά της δικής μας γενιάς (του 1998) και των επόμενων σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές; Γιατί να μην μας δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, όπως στο κάτω κάτω δίνεται μέχρι τώρα στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων;

 Παρακαλούμε να διορθωθεί ΑΜΕΣΑ αυτή η λανθασμένη και άδικη αλλαγή που ΞΑΦΝΙΚΑ (μόλις από τον Οκτώβρη του 2013, που ψηφίστηκε ο νόμος) όλοι εμείς οι κάτω των 17 ετών καλούμαστε να υποστούμε. Γιατί μας στερείτε αυτό το σημαντικότατο δικαίωμα; Δεν είναι άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερα παιδιά από εμάς; Γιατί να το δικαιούνται οι μεγαλύτεροι φίλοι μας και τα αδέρφια μας και εμείς όχι; Δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο το Σύνταγμά μας; ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙΤΕ.!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News