Ελλάδα

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με πρέσβεις κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, η ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα. Η εκδήλωση, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι οι πρέσβεις όλων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, έγινε στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις μείζονες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως είναι τα νέα, σύγχρονα και λειτουργικά, οργανογράμματα των Υπουργείων, η μείωση των διοικητικών βαρών και η απλούστευση διαδικασιών, η ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το νέο, καινοτόμο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, με τα νέα οργανογράμματα και τους νέους γενικούς διευθυντές, απαλλαγμένο από περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, το Δημόσιο θα μπορεί να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο έργο που πραγματοποίησε στον τομέα της δημόσιας διοίκησης η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο πρώτο εξάμηνο του 2014, με έμφαση στο ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στη διαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και στον τρόπο με τον οποίο αυτή θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια