default-image

Τα κενά στο επίκεντρο συνάντησης στο Ρέθυμνο

Ελλάδα
Τα κενά στο επίκεντρο συνάντησης στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η ανάγκη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε επίπεδο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σύλλογος, για να καλυφθούν πλήρως τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απαιτούνται ακόμα 135 εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Νομού. Ειδικότερα, υπάρχει ανάγκη για 35 δασκάλους, 20 νηπιαγωγούς, 22 καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας, 17 Φυσικής Αγωγής, 7 καθηγητές Μουσικής Αγωγής, 12 Πληροφορικής, 10 Καλλιτεχνικών, 6 καθηγητές Θεατρικής Αγωγής, 6 καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας, καθώς και για καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σχετικά με την έγκαιρη κάλυψη των σχολικών κενών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια, έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά για όλα τα σχολεία του Νομού. Πέρα από τα παραπάνω, έγινε εκτενής αναφορά σε κτιριακά θέματα για τα σχολεία του Νομού, όπως το 16ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου, το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου και το Δημοτικό Σχολείο Άδελε. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η προσπάθεια ανάληψης πρωτοβουλιών για την αύξηση των κονδυλίων για τα σχολεία στον προϋπολογισμό του 2015.

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ συζητήθηκαν και υγειονομικά θέματα, όπως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε κάποια σχολεία με τον εμβολιασμό για τη φυματίωση και η διαδικασία έκδοσης των πιστοποιητικών υγείας των παιδιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News