default-image

Προκαταρκτική έρευνα για τις απειλές σε βάρος της Κρ. Λαγκάρντ

Ελλάδα
Προκαταρκτική έρευνα για τις απειλές σε βάρος της Κρ. Λαγκάρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, σχετικά με τις καταγγελίες της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ περί απειλών κατά της ζωής της, όταν μίλησε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα στην εφημερίδα Financial Times.

Στην παραγγελία της η εισαγγελέας αναφέρεται στις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά και σε αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ενώ διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου, που αναφέρονται στα παραπάνω.

Η κ. Κουτζαμάνη ζητάει να ανατεθεί σε εισαγγελέα Εφετών η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί εγκλήματα που τιμωρούνται από τους ελληνικούς ποινικούς νόμους.

Επίσης ζητάει να ερευνηθούν και οι καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έστειλε επιστολή στη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας της περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News