default-image

"Ο Σαμαράς δε θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα με πρόωρες εκλογές"

Ελλάδα
"Ο Σαμαράς δε θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα με πρόωρες εκλογές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στη Βουλή στη συνάντηση των "γαλάζιων" βουλευτών με τον Αντώνη Σαμαρά αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα σε δηλώσεις του σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα "Παραπολιτικά" 90,1, υπογράμμισε με έμφαση ότι ο Αντώνης Σαμαράς «δε θέλει εκλογές και ήταν κάτι που κατέστησε σαφές και χθες το βράδυ στη συνάντηση με τους 15 βουλευτές».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, «αν και πολιτικά μπορεί να τον εξυπηρετεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, αυτό θα έβαζε τη χώρα σε κίνδυνο και ο Σαμαράς βάζει πάνω απ' όλα τη χώρα, χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό και πολιτικό κόστος».

Όσο για τα όσα ειπώθηκαν χθες το βράδυ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. «Απευθύναμε ερωτήσεις στον πρωθυπουργό για θέματα που απασχολούν την κοινωνία, μιλήσαμε για την προεδρική εκλογή, την Αμφίπολη, για τον Τσίπρα κ.ά». Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε μάλιστα την ευχή «να έρχεται πιο συχνά στη Βουλή ο κ. Σαμαράς, όποτε οι υποχρεώσεις του το επιτρέπουν, γιατί έχει αναλάβει δύσκολο έργο».

Σχετικά με τη σύγκληση της Κ.Ο. της Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει, επισημαίνοντας: «Η σύγκληση της Κ.Ο. θα γίνει μόλις ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι συμβαίνει κάθε χρόνο. Δε συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο για να γίνει νωρίτερα».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της Αμφίπολης, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή για να δούμε ακριβώς ποιος είναι μέσα στον Τάφο. Ακόμη και τότε, όμως, ίσως κάποιοι να το αμφισβητήσουν. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν αρχαιολόγοι που αμφισβητούν ότι στον Τάφο της Βεργίνας βρίσκεται ο Φίλιππος».

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν οι τράπεζες»

Εντωμεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του φορολογικού τομέα του κόμματος, Δημήτρης Γελαλής, διασταύρωσαν τα ξίφη τους το πρωί της Τετάρτης αναφορικά με το αν αδειάσουν ή όχι οι τράπεζες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε πρώτο κόμμα εάν γινόταν εκλογές.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν οι τράπεζες και εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιαδης, μιλώντας στο "Σκάι".

«Οι τράπεζες είχαν αδειάσει με την πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα», απάντησε ο Δημήτρης Γελαλής μιλώντας στον ίδιο σταθμό.

«Τα 11 δισ. του ΤΧΣ δεν είναι κλειδωμένα σε κάποιο ταμείο για να τα πάρουμε ό,τι ώρα θέλουμε. Είναι χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια αν χρειαστούν», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Έχουν υποχρέωση να μας τα δώσουν γιατί είναι δάνεια», συμπλήρωσε ο κ. Γελαλής και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μιλά για κρατικοποίηση των τραπεζών αλλά για κοινωνικοποίηση.

«Φτάσαμε στο σημείο», πρόσθεσε, «οι συστημικές τράπεζες να μη δίνουν ούτε ένα δάνειο στον κόσμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News