default-image

ΑΕΙ-ΤΕΙ: Οι μετεγγραφές "βουλιάζουν" τις σχολές

Κρήτη
ΑΕΙ-ΤΕΙ: Οι μετεγγραφές "βουλιάζουν" τις σχολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν ένας στους τρεις πρωτοετείς φοιτητές θα πετύχει τη μετεγγραφή του  σε ομοειδές τμήμα που εδρεύει κοντά στον τόπο κατοικίας του. Έτσι το βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν τα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι μεγάλο, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 20.000 φοιτητές θα μετεγγραφούν σε τμήματα των συγκεκριμένων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", σε λίγες ημέρες θα έχουν καταθέσει αίτηση μετεγγραφής σχεδόν 40.000 φοιτητές, εκ των οποίων περίπου οι μισοί - δηλαδή 20.000 - θα δικαιούνται μετεγγραφής και θα καταφέρουν να την πάρουν.

Πρόκειται για το 30% των πρωτοετών, που πρόκειται να αλλάξουν ΑΕΙ ή ΤΕΙ, προτιμώντας ένα κεντρικό Ίδρυμα στο οποίο υπάρχει ομοειδές τμήμα με εκείνο στο οποίο έχουν εισαχθεί.

Ενδεικτικό είναι ότι 15 τμήματα κεντρικών ΑΕΙ θα δεχτούν πρόσθετο αριθμό φοιτητών λόγω μετεγγραφών από συνολικά 80 τμήματα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για παιδαγωγικά τμήματα, τμήματα Φιλολογίας, Πληροφορικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News