Ελλάδα

Στη Μαδρίτη ο Βενιζέλος

Στη Μαδρίτη αναμένεται  να μεταβεί το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο κ. Βενιζέλος θθα πάρει μέρος την Τετάρτη στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική, κατόπιν προσκλήσεως του υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία- Μαργκάγιο (Jose Manuel Garcia-Margallo).Η Διάσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την επιβεβαίωση της στήριξης των χωρών της περιοχής στον λιβυκό λαό και τη Λιβυκή Κυβέρνηση, καθώς και τη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο για τον χειρισμό των πολιτικών προβλημάτων και των ζητημάτων ασφάλειας που έχουν ανακύψει με την επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα, από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου.


Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι χώρες της Μεσογειακής Ομάδας (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία), όμορες χώρες της Λιβύης, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια