Ελλάδα

"Συμψηφισμό" αναδρομικών των ενστόλων προτείνουν 20 βουλευτές της Ν.Δ.

Νέα ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ., αυτή τη φορά για τα αναδρομικά των ενστόλων που πρέπει να επιστραφούν με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Είκοσι βουλευτές της Ν.Δ. προτείνουν συμψηφισμό των οφειλών των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά που τους οφείλονται. Η ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με τη δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά του ΣτΕ είναι μια πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Μαρίνου την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι 19 βουλευτές της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, οι 20 βουλευτές προτείνουν συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ, κ.λπ.) για 3 τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Οι βουλευτές δεν επικαλούνται, ωστόσο, μόνο την απόφαση του ΣτΕ αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων.

Αναφέρουν, επίσης, ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεών τους έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι η πρότασή τους αφορά και τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Ανδρέας Μαρίνος, Κώστας Κλειτσιώτης, Θανάσης Νταβλούρος, Άννα Καραμανλή, Τιμολέων Κοψαχείλης, Μάνος Κόνσολας, Τάνια Ιακωβίδου, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Κοντογεώργος, Θύμιος Καρανάσιος, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Γεωργαντάς, Μιχάλης Ταμήλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Στάθης Κωνσταντινίδης, Ασπασία Μανδρέκα και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια