Ελλάδα

Ένα έτος με αναστολή στον υποψήφιο της Χ.Α. που έβριζε μετανάστες

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρο Πλωμαρίτη για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (ν. 927/79), μετά τα όσα είχε δηλώσει κατά μεταναστών μιλώντας σε ντοκιμαντέρ τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση την οποία το δικαστήριο υιοθέτησε, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να μιλά απαξιωτικά κατά μεταναστών σε ντοκιμαντέρ του Channel 4. Χαρακτηριστικά κατά τον εισαγγελέα μάλιστα «εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».

Πρόκειται για το χρυσαυγίτη που εμφανιζόταν σε ντοκιμαντέρ του συγκεκριμένου καναλιού να μιλάει με υποτιμητικό τρόπο εναντίον αλλοδαπών («θα σας κάνω σαπούνι» κ.ά.), και να τους βρίζει χαρακτηρίζοντάς τους «χαραμοφάηδες», «πρωτόγονους», «μιάσματα» και «υπάνθρωπους».

Απολογούμενος ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου ο Αλ. Πλωμαρίτης εμφανίστηκε προκλητικός υποστηρίζοντας ότι μίλησε κατ' αυτόν τον τρόπο διότι του έγιναν γελοίες ερωτήσεις «και κάναμε πλάκα και γελάγαμε». Μάλιστα, αν και σε προηγούμενη ερώτηση υποστήριξε πως τα απαξιωτικά λόγια του αφορούσαν σε λαθρομετανάστες, απολογούμενος ανέφερε πως τελικά όσα ειπώθηκαν αφορούσαν σε αριστερούς.

Υποστήριξε δε ότι το βίντεο στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί προϊόν υποκλοπής καθώς, όπως είπε, είχε ζητήσει από τον κινηματογραφιστή να σταματήσει τη μαγνητοφώνηση, αλλά ο τελευταίος συνέχισε να τραβάει παράνομα. «Η συζήτηση δεν ήταν δημόσια, αλλά ιδιωτική», είπε ο κατηγορούμενος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια