Ελλάδα

''ΕΦΚ'' στα επίπεδα του 2011 ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει σήμερα Δευτέρα τροπολογία με την οποία θα προτείνει την επαναφορά του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προ των αυξήσεων επίπεδα του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα, γνωστοποίησε ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θανάσης Πετράκος.«Ο κ. Σαμαράς εμπαίζει για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό. Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Αφού αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα που ήταν τον Μάρτιο του 2011 στα 330 ευρώ τα 1.000 λίτρα, δηλ. 450%, έρχεται τώρα και παρουσιάζει ως φοροελάφρυνση την μείωση-εμπαιγμό κατά 30%.

Η εξαγγελία αυτή σημαίνει ότι το πετρέλαιο θα επιβαρύνεται με 230 ευρώ τα 1.000 λίτρα» σχολίασε ο κ. Πετράκος.Όπως σημείωσε ο ίδιος, ακόμα και μετά την εξαγγελία Σαμαρά «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχίζει να είναι απλησίαστη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφού η τιμή στη λιανική θα είναι γύρω στο 1,20 ευρώ» και κατέληξε:

«Μόνη ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση για τον ελληνικό λαό θα είναι η υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ "να επανέλθει ο¨ΕΦΚ στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα".

Την πρόταση αυτή θα την επανακαταθέσουμε για μια ακόμη φορά ως τροπολογία και πάλι τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, θέτοντας όλους τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης προ των ευθυνών τους».

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια