default-image

Επίθεση σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων

Ελλάδα
Επίθεση σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ζευγάρι ομοφυλοφίλων την ώρα που καθόταν σε παγκάκι στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Μάλιστα οι δράστες, χτύπησαν άγρια τα θύματά τους, παρότι στην πλατεία Βαρνάβα εκείνη την ώρα υπήρχε πλήθος κόσμου που διασκέδαζε στα μαγαζιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Έθνος», στις 12:30 το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα 10-15 ατόμων ξυλοκόπησε δύο άνδρες που έπιναν μπίρα σε παγκάκι της περιοχής.

Τα θύματα αναφέρουν πως αρχικά, 2-3 δράστες τούς επιτέθηκαν φραστικά εξαπολύοντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και στη συνέχεια εκτόξευσαν εναντίον τους χλωρίνη και απόνερα.

 Λίγη ώρα μετά, στο σημείο έφτασε μια ομάδα 10-15 ατόμων, με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένο κεφάλι, η οποία τους ξυλοκόπησε.

Τα δύο θύματα, ένας Έλληνας και ένας αναγνωρισμένος πρόσφυγας, κατέληξαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα ο ένας με σπασμένο πόδι.

Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα που καταγράφεται μέσα στον τελευταίο μήνα.

Το Σωματείο Στήριξης Διεμφυλικών καταγγέλλει ότι πριν από έναν μήνα αστυνομικοί είχαν επιτεθεί σε γκέι ζευγάρι στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι γυναικών είχε δεχθεί απρόκλητο χτύπημα από συμμορία νεαρών. Μία ακόμη επίθεση είχε ως θύμα μία τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης της συνελήφθη.

Επιπλέον έξι ρατσιστικά συμβάντα που συσχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή έχουν καταγραφεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως η εμπρηστική επίθεση σε κατοικία αλλοδαπών στην Πάτρα (11/8), οι 12 μαχαιριές σε Ιρανό αιτούντα άσυλο στη Λ. Αλεξάνδρας (7/8) και ο ξυλοδαρμός Αφρικανού οδηγού ταξί στην Καλλιθέα (8/7).

Ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ

«Η επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα 11 μισανθρώπων κατά των 2 συμπολιτών μας, θυμίζει πρακτικές της Κου Κλουξ Κλάν» αναφέρει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την ομοφοβική επίθεση κατά των δύο συμπολιτών μας.

«Αυτοί που αρνούνται την αναγκαιότητα ψήφισης του αντιρατσιστικού και την προστασία των θυμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ας εξηγήσουν στα θύματα της ρητορικής τους το σκεπτικό τους. Κάποτε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι σκοταδιστικές ή ψηφοθηρικές πρακτικές στα ανθρώπινα δικαιώματα βλάπτουν σοβαρά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News