default-image

Λοβέρδος για "αιώνιους": "Να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών"

Ελλάδα
Λοβέρδος για "αιώνιους": "Να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορηματικός ως προς την εφαρμογή του νόμου για τους "αιώνιους" φοιτητές εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στο Mega, είπε ότι νόμος «θα εφαρμοστεί, όχι γιατί είμαστε νομικιστές, αλλά γιατί έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος». 

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι στην περίπτωση των "αιώνιων" φοιτητών «μιλάμε για φοιτητές 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών, που μπήκαν το 2002 ή 2003.

Χθες με δηλώσεις του στο Real FM ο ίδιος γνωστοποίησε ότι μόνο 10.000 από τους περίπου 180.000 "αιώνιους" φοιτητές έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, καθώς οι υπόλοιποι, όπως είπε, είναι ανενεργοί. Ο υπουργός Παιδείας τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η διαγραφή των φοιτητών θα γίνει στις 31 Αυγούστου, καθώς τότε λήγει το ακαδημαϊκό έτος δίνοντας απάντηση σε όσους ζητούσαν να διαγραφούν οι φοιτητές μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, ενώ έκανε γνωστό ότι το υπουργείο δε θα δεχτεί τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί του θέματος των διαγραφών των φοιτητών και αναρωτήθηκε «γιατί να σταματήσουμε τις διαγραφές για μεμονωμένες περιπτώσεις;».

Υπενθυμίζεται ότι χθες αντιδράσεις για τη διαγραφή των λιμναζόντων φοιτητών υπήρξαν από το ΤΕΙ Αθήνας αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν είναι ο νόμος για το νόμο, αλλά γιατί πρέπει να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών», εξήγησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega o κ. Λοβέρδος.

Υπογράμμισε πάντως ότι ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για φοιτητές που εργάζονται ή έχουν άλλα προβλήματα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κενά στην εκπαίδευση, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ιδιαίτερα από του χρόνου, επαναφέροντας το θέμα της αλλαγής της αναλογίας 1 προς 10.

«Αν φύγουμε από την αναλογία 1 προς 10, οι εξετάσεις ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος», ξεκαθάρισε.

Για την "καυτή πατάτα" των μετεγγραφών των φοιτητών επανέλαβε ότι υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε το Μάιο, προτού ο ίδιος αναλάβει το υπουργείο, και ο οποίος «δημιουργεί αδιέξοδο στα πανεπιστήμια».

«Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα Ιδρύματα για να βρούμε λύση», τόνισε, χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβώς προτίθεται να κάνει.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και για την αποχώρησή του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, για την οποία υπενθύμισε ότι έγινε με διαγραφή, την οποία απέδωσε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Μάλιστα προανήγγειλε την επάνοδό του στην Κ.Ο. του κόμματος το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News