Ελλάδα

Ο Α. Λοβέρδος και η επιστροφή στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Την επιστροφή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα προανήγγειλε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Υπενθύμισε ότι η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ έγινε με διαγραφή, την οποία απέδωσε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

Για τα θέματα της Παιδείας εμφανίστηκε κατηγορηματικός στην εφαρμογή του νόμου για τους «αιώνιους» φοιτητές, λέγοντας ότι «θα εφαρμοστεί, όχι γιατί είμαστε νομικιστές, αλλά γιατί έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος». 

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι στην περίπτωση των "αιώνιων" φοιτητών «μιλάμε για φοιτητές 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών, που μπήκαν το 2002 ή 2003.

Δεν είναι ο νόμος για το νόμο, αλλά γιατί πρέπει να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών», εξήγησε.
Υπογράμμισε πάντως ότι ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για φοιτητές που εργάζονται ή έχουν άλλα προβλήματα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κενά στην εκπαίδευση, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ιδιαίτερα από του χρόνου, επαναφέροντας το θέμα της αλλαγής της αναλογίας 1 προς 10.


«Αν φύγουμε από την αναλογία 1 προς 10, οι εξετάσεις ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος», ξεκαθάρισε.

Για την «καυτή πατάτα» των μετεγγραφών των φοιτητών επανέλαβε ότι υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε το Μάιο, προτού ο ίδιος αναλάβει το υπουργείο, και ο οποίος «δημιουργεί αδιέξοδο στα πανεπιστήμια».

«Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα ιδρύματα για να βρούμε λύση» τόνισε, χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβώς προτίθεται να κάνει, σύμφωνα με το in.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια