default-image

Ο.Κεφαλογιάννη: «Σημαντική χρονιά αλλά δεν εφησυχάζουμε»

Ελλάδα
Ο.Κεφαλογιάννη: «Σημαντική χρονιά αλλά δεν εφησυχάζουμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς συνεχίζεται για τη χώρα μας η τουριστική περίοδος καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

Η Ελλάδα εδραιώνεται πλέον ως τουριστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας, ωστόσο στο υπουργείο Τουρισμού δεν εφησυχάζουν και ήδη ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη σε δήλωση της στο Real.gr σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

«Το 2014 εξελίσσεται σε μια ακόμη σημαντική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο τουρισμός απαιτεί διαρκή εγρήγορση. Ήδη έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για το 2015. Η ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου φέρνει μεταρρυθμίσεις σε πολλούς και νευραλγικούς τομείς που εμπλουτίζουν δραστικά το παρεχόμενο προϊόν. Ο στόχος μας που από την αρχή ήταν και παραμένει να γίνει η Ελλάδα ένας από τους προσφιλέστερους προορισμούς επιτυγχάνεται βήμα-βήμα» τονίζει στο Real.gr η υπουργός Τουρισμού.

Τα επίσημα στοιχεία από τις αφίξεις των τουριστών επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις που υποστήριζαν ότι θα επισκεφτούν το καλοκαίρι την χώρα μας περίπου 20 εκατ. τουρίστες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς παρουσιάζεται αύξηση. Η προέλευση από τη Γερμανία και τη Βρετανία είναι αυξημένη κατά 35% σε σχέση με πέρυσι.

Την προτίμησή τους στις ελληνικές θάλασσες δείχνουν οι Αμερικάνοι, το ενδιαφέρον των οποίων αναζωπυρώνεται. Η κρουαζιέρα αποτελεί τον πόλο έλξης για την προσέλκυση των επισκεπτών της αμερικανικής ηπείρου, ενώ παράλληλα στοχευμένες δράσεις του υπουργείου Τουρισμού δρουν επικουρικά στην αναθέρμανση της ζήτησης από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Στα ξενοδοχεία της Αθήνας σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου καταγράφεται αύξηση της πληρότητας άγγιξε το 70%.

Αισθητή αύξηση των διανυκτερεύσεων Ελλήνων και ξένων τουριστών σημειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και στην Θεσσαλονίκη, παρά την κρίση που επικρατεί σε Ισραήλ και Ουκρανία. Σύμφωνα με την ένωση ξενοδόχων από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2014 καταγράφηκαν στα ξενοδοχεία της πόλης 123.208 περισσότερες διανυκτερεύσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και έτσι το πρώτο εξάμηνο του έτους έκλεισε με άνοδο 15,68% (909.064 διανυκτερεύσει).

Παράλληλα έντονο ενδιαφέρον, καταγράφεται το τελευταίο οκτάμηνο από το εξωτερικό για συνεδριακές και εταιρικές εκδηλώσεις με ορίζοντα διοργάνωσης μέσα στην επόμενη τριετία, τη στιγμή που ήδη για το 2015 η ζήτηση για τη διοργάνωση συνεδρίων είναι αυξημένη συγκριτικά με τα τελευταία τρία χρόνια.

Η πρόθεση των μεγάλων εταιρειών διοργάνωσης εκδηλώσεων να «επιστρέψουν» στην Ελλάδα δίνει περαιτέρω ώθηση στην ανοδική τάση που ακολουθούν οι κρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες, εάν αναλογιστεί κανείς πως την τελευταία πενταετία, που η χώρα είχε ισχνή ζήτηση ως προορισμός συνεδριακού τουρισμού, τα καταλύματα στα μεγάλα αστικά κέντρα είχαν δεχτεί μεγάλο πλήγμα, πολλά εκ των οποίων, μάλιστα, αντιμετώπισαν και προβλήματα βιωσιμότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News