default-image

Αθώος ο επιχειρηματίας από τη Μανωλάδα

Ελλάδα
Αθώος ο επιχειρηματίας από τη Μανωλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν λίγο μετά τις 12.00 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Το δικαστήριο συνεδριάζει για την επιβολή των ποινών.

Ο επιχειρηματίας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επίθεση που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013 εναντίον εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί 28 οικονομικοί μετανάστες.

Ο επιχειρηματίας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι δεν έκανε τίποτα και πως δεν είχε σχέση με την επίθεση, προσθέτοντας ότι δεν έχει μάθει να χρωστάει. Ακόμη, ανέφερε ότι δεν είχε καμία επαφή με τους εργάτες που απασχολούνταν στις καλλιέργειες φράουλας.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην περιοχή Λάππα Αχαΐας και συζητούσε με ξένους επιχειρηματίες για την εξαγωγή ποσοτήτων φράουλας.

Στη συνέχεια είχαν απολογηθεί οι δύο από τους τέσσερις που καταδικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τους εργάτες γης που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή διότι, όπως πρόσθεσαν, φοβήθηκαν για τη ζωή τους, επειδή οι οικονομικοί μετανάστες κρατούσαν ξύλα και άλλα αντικείμενα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News