default-image

Στον αέρα οι εκδηλώσεις με την Αυγουστιάτικη Πανσέλληνο

Οικονομία
Στον αέρα οι εκδηλώσεις με την Αυγουστιάτικη Πανσέλληνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα βρίσκονται οι εκδηλώσεις που παραδοσιακά διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο (10/8), καθώς τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Μουσείων αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου αμισθί.

Σύμφωνα με το Βήμα, ενώ το 2010 οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους κατά την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με την υπόσχεση εκ μέρους του υπουργείο Πολιτισμού ότι θα έλυνε το θέμα της αμοιβής τους, τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθούν να εργάζονται αμισθί σε  εκατοντάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

«Το θέμα της αποζημίωσής μας δεν έχει βρει λύση» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας: «Η αδυναμία της πολιτείας να βρει λύση, έχει σαν αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει έσοδα και οι εργαζόμενοι να μην αποζημιώνονται για την εργασία τους».

Ως εκ τούτου η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις εκδηλώσεις της Πανσελήνου είναι χωρίς την σύμφωνη γνώμη των αρχαιοφυλάκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News