Ελλάδα

Στον αέρα οι εκδηλώσεις με την Αυγουστιάτικη Πανσέλληνο

Στον αέρα βρίσκονται οι εκδηλώσεις που παραδοσιακά διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο (10/8), καθώς τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Μουσείων αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου αμισθί.


Σύμφωνα με το Βήμα, ενώ το 2010 οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους κατά την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με την υπόσχεση εκ μέρους του υπουργείο Πολιτισμού ότι θα έλυνε το θέμα της αμοιβής τους, τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθούν να εργάζονται αμισθί σε  εκατοντάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.


«Το θέμα της αποζημίωσής μας δεν έχει βρει λύση» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας: «Η αδυναμία της πολιτείας να βρει λύση, έχει σαν αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει έσοδα και οι εργαζόμενοι να μην αποζημιώνονται για την εργασία τους».


Ως εκ τούτου η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις εκδηλώσεις της Πανσελήνου είναι χωρίς την σύμφωνη γνώμη των αρχαιοφυλάκων.

Σχόλια