Ελλάδα

ΕΛΑΣ και Λιμενικό σάρωσαν τις Κυκλάδες

Τους "σκαφάτους"  που οργώνουν τα νησιά δηλώνοντας απένταροι στην εφορία, έβαλε στο στόχαστρο κοινή διακλαδική επιχείρηση ΕΛΑΣ και λιμενικού Σώματος η οποία εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο, γύρω από κοσμοπολίτικους προορισμούς ανά το Αιγαίο.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης & Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής  με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων σε επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Όπως ανακοινώθηκε, στο διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.

Οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις παράνομες ναυλώσεις, τον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.

Στο στόχαστρο του ελέγχου βρέθηκαν: 4 επαγγελματικά, 9 ερασιτεχνικά και 3 ταχύπλοα, στα οποία διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε σε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για δύο ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα για την εξακρίβωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σχόλια