Ελλάδα

Σαμαράς - ΣΕΒ για το ενεργειακό κόστος

Μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας μαζί με τη δρομολογούμενη ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας υπουργικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η συνάντηση θα είναι προπαρασκευαστική της προγραμματισμένης για την Πέμπτη συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής με αποκλειστικό θέμα τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος - Ενέργειας, Ανάπτυξης, πιθανώς και Εργασίας.

Η ηγεσία του ΣΕΒ αναμένεται να θέσει μεταξύ άλλων το πάγιο αίτημά της για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Το δεύτερο καυτό θέμα αφορά το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Στόχος είναι μέχρι το Σεπτέμβριο να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες για να αρχίσει να κυκλοφορεί περισσότερο ρευστό στην αγορά.

Σχόλια