Ελλάδα

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νοτιοδυτικά του Αργοστολίου

Επιχείρηση του Λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη για την περισυλλογή περίπου 65 παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται μέσα σε ακυβέρνητο σκάφος νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Νωρίτερα "κόκκινος συναγερμός" χτύπησε στις λιμενικές Αρχές Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, μετά από σήμα που δέχτηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για σκάφος με 60 επιβάτες που αντιμετώπισε μηχανική βλάβη και βρισκόταν ακυβέρνητο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπως αναφέρει το zougla.gr, το σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την Ιταλία, μετέφερε κατά πάσα πιθανότητα παράνομους μετανάστες.

Το σκάφος εντοπίστηκε σε διεθνή ύδατα, 16 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αργοστολίου και 40 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Ζακύνθου.

Στο σημείο, σύμφωνα με το zougla.gr, έσπευσαν δύο σκάφη από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, καθώς και ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, που ειδοποιήθηκε για να ρυμουλκήσει το πλωτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα Ζακύνθου, οι επιβαίνοντες στο πλοίο δήλωσαν πως δεν υπάρχει καπετάνιος και αρνήθηκαν να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Σχόλια