default-image

Επιστολή Μητσοτάκη στην ΚΕΔΕ για έλεγχο μετατροπής συμβάσεων

Ελλάδα
Επιστολή Μητσοτάκη στην ΚΕΔΕ για έλεγχο μετατροπής συμβάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συμβολή της ΚΕΔΕ στη διαδικασία ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κωνσταντίνο Ασκούνη.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από τη μακρόχρονη και πετυχημένη πορεία σας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τήρηση της αρχής της νομιμότητας, αποτελεί, την υπέρτατη υποχρέωση όλων των οργάνων διοίκησης» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας:

«Οι 'κραυγές' του παρελθόντος που είχαν μάθει με απειλές να επιβάλλονται, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτές από κανέναν. Για το λόγο αυτό, σας καλώ, όπως πολύ εύστοχα το πράξατε και στο ζήτημα της απογραφής των ΝΠΙΔ, να διευκολύνετε και να εγγυηθείτε τη διενέργεια του εν λόγω ελέγχου».

«Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να ελέγξουμε και να εντοπίσουμε εκείνες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που μετετράπησαν σε αορίστου κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο» καταλήγει.

in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News