default-image

"Το ΚΚΕ εκφράζει τη μέγιστη αλληλεγγύη προς τον Ουκρανικό λαό"

Ελλάδα
"Το ΚΚΕ εκφράζει τη μέγιστη αλληλεγγύη προς τον Ουκρανικό λαό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ΚΚΕ με τη σημερινή διαμαρτυρία έξω από την ουκρανική πρεσβεία, εδώ στην Αθήνα, θέλει να εκφράσει τη μέγιστη αλληλεγγύη προς το λαό της Ουκρανίας και προς τους κομμουνιστές της Ουκρανίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας στην Ουκρανική πρεσβεία.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας, στη δήλωσή του αναφέρει: «Σήμερα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή απομόνωση της αντιδραστικής, ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, η οποία αναρριχήθηκε στην εξουσία με πραξικοπιματικό τρόπο και με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ματοκυλάει τον ουκρανικό λαό και περιορίζει τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνολικά του λαού της Ουκρανίας. Απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προβαίνει σε μια σειρά μέτρα όπως συλλήψεις, μέτρα καταστολής.

Το ΚΚΕ με τη σημερινή διαμαρτυρία έξω από την ουκρανική πρεσβεία, εδώ στην Αθήνα, θέλει να εκφράσει την μέγιστη αλληλεγγύη προς το λαό της Ουκρανίας, προς τους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές. Είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους, θα κινητοποιούμαστε κάθε μέρα μέχρι να αρθεί η απαγόρευση και η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚ Ουκρανίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News