default-image

Αντ. Σαμαράς:'' Δεν πάμε σε εκλογές όπως δείχνουν τα πράγματα..''

Ελλάδα
Αντ. Σαμαράς:'' Δεν πάμε σε εκλογές όπως δείχνουν τα πράγματα..''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βουλευτές της ΝΔ συνομίλησε στο εντευκτήριο της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το πέρας της επετειακής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ολα δείχνουν ότι δεν πάμε  σε εκλογές. Φαίνεται ότι έχουμε το όριο των 180» είπε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν μπόρεσε ωστόσο να κρύψει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα «άρχισαν πρόωρα», διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».

Παράλληλα, μίλησε για την προϋπόθεση ανάκαμψης για την ΝΔ που δεν είναι άλλη από την ύπαρξη σχεδίου, προγράμματος και επιχειρημάτων, καθώς και εξαγγελιών που δεν θα είναι φούσκες αλλά θα είναι ρεαλιστικές στα μάτια του λαού.

«Από τη στιγμή που η "διαχωριστική γραμμή" μνημόνιο-αντιμνημόνιο φεύγει από το Σεπτέμβριο και με την τρόικα να φεύγει, οι ψηφοφόροι που μας ψήφιζαν μπορούν να κληθούν μέσα από ένα συνέδριο πανστρατιάς να συνδιαμορφώσουν ένα εθνικό πρόγραμμα. Και από εκεί και πέρα αν οργανωτικά κινηθούμε  περισσότερο, και αν η κυβέρνηση (υλοποιήσει) τις εξαγγελίες που έχει κάνει για την διόρθωση των αδικιών, πιστεύω ότι η ΝΔ θα επανακάμψει. Θα είναι δημοσκοπικά πρώτο κόμμα τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.

 Και ο κ. Μεϊμαράκης αφού άφησε να εννοηθεί ότι το Φθινόπωρο είναι πιθανός χρόνος για την διεξαγωγή Συνεδρίου, τονίζοντας ωστόσο πως η επιλογή του χρόνου είναι αρμοδιότητας του Προέδρου του κόμματος, συνέχισε: «Πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί πράγματι να επανακάμψει. Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Η ΝΔ είχε μεγάλο ποσοστό. Είχε 40%".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News