Ελλάδα

Στον ανακριτή στελέχη της ΤτΕ για την Proton

Επτά στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και ο πρώην διοικητής κ. Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και η υποδιοικητής κυρία Ελένη Δενδρινού-Λουρή καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, κ.κ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη να δώσουν εξηγήσεις για την εκχώρηση του 31% της Τράπεζας Proton Bank, τον Μάρτιο του 2010, στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μεταξύ των στελεχών, που καλούνται είναι και ο ελεγκτής, ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλήση βασίζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Γιώργου Καλούδη, ο οποίος πήρε εντολή από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα κ.Γρηγόρη Πεπόνη να διερευνήσει αν συντρέχει η περίπτωση συνέργιας σε κακουργηματική απιστία σε βάρος όλων των μελών της Επιτροπής Εγκρίσεως της πώλησης στην Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η υπόθεση θα ελεγχθεί με βάση το δίκαιο και μακριά από πολιτικές κορώνες.

Τραγική λεπτομέρεια, κάποιοι από του ελεγχόμενους και ειδικότερα ένας ελεγκτής, πρωταγωνίστησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου. Μάλιστα ο ίδιος κινδύνευσε, αφού τοποθετήθηκε στο σπίτι του εκρηκτικός μηχανισμός την περίοδο που διενεργούσε την έρευνα για το σκάνδαλο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, όταν εκλήθησαν, εμφανίστηκαν ενώπιον των δύο εισαγγελέων, πήραν προθεσμία και δεσμεύτηκαν για την νέα εμφάνισή τους.

Οπως είναι γνωστό, το σκάνδαλο της Proton Bank φέρεται να έχει ως οικονομικό αντικείμενο 760.000.000 ευρώ. Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά την παρέλευση 18μήνου και με βούλευμα για άλλη υπόθεση, η οποία εκκρεμούσε.

Σχόλια