default-image

Έκκληση βουλευτών για το κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας

Ελλάδα
Έκκληση βουλευτών για το κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση για την αποτροπή απαγόρευσης και τον τερματισμό απειλής απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, απηύθυναν προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο Έλληνες βουλευτές.

Στο ψήφισμα, που συνυπογράφεται από βουλευτές από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ  και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι η προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, αλλά και τις αντιφασιστικές παραδόσεις των δυο λαών και των λαών της Ευρώπης και οδηγεί στο δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και την κρατική στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης.

Την έκκληση παρέδωσε σήμερα στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα, κ. Βολοδυμύρ Σκουρώφ, και είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του, αντιπροσωπεία των βουλευτών, που συνυπογράφουν την έκκληση, αποτελούμενη από τους Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), Χρυσούλα Γιαταγάνα (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) και Ευγενία Ουζουνίδου (ΣΥΡΙΖΑ).

Το ψήφισμα αναφέρει αναλυτικά:

Προς  τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

"Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας υπέβαλλε αίτημα προς τις δικαστικές αρχές της χώρας, το οποίο ισοδυναμεί με δρομολόγηση της διαδικασίας για να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας.

Η απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, αλλά και τις αντιφασιστικές παραδόσεις των δυο λαών μας και των λαών της Ευρώπης. Οδηγεί στο δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και την κρατική στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή Σας προς το ουκρανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και κάθε άλλη κατεύθυνση για την αποτροπή της απαγόρευσης, καθώς και την εξάλειψη απειλής απαγόρευσης, του ΚΚ Ουκρανίας".

Κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας

Για τον ίδιο λόγο η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας (Στέφανου Δέλτα 2, Φιλοθέη) την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 5 μ.μ. ενάντια στην προσπάθεια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News