Ελλάδα

Συνάντηση Τσίπρα ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συναντάται εντός της ημέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με κυρίαρχα θέματα την αξιολόγηση και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του κόμματος, Δ.Στρατούλης εξαπέλυσε επίθεση με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Η κυβέρνηση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 200 ευρώ μηνιαία, που θα δίνεται κατά συγχώνευση με χορηγούμενα προνοιακά επιδόματα, επιδόματα ανεργίας και μικρά εισοδήματα από άλλες πηγές και με πολύ αυστηρές εισοδηματικές και άλλες προϋποθέσεις και επομένως θα αφορά ελάχιστους, που βρίσκονται πολύ κάτω και από τα όρια της ακραίας φτώχειας,  το μόνο, που σίγουρα εγγυάται, είναι η φτώχεια για όλους».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Η κυβέρνηση, αφού πρώτα με τις μνημονιακές πολιτικές της οδήγησε τον λαό στην ανεργία, στην φτώχεια, στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και την απελπισία, έρχεται εκ των υστέρων με ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας δήθεν να επουλώσει κάποιες από τις κοινωνικές και οικονομικές πληγές που η ίδια δημιούργησε.

Σχόλια