default-image

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Χρ. Κατσώτη στην Κρήτη

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Χρ. Κατσώτη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη του Χρήστου Κατσώτη, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ για τα ζητήματα του τουρισμού.

Κλιμάκια των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ με επικεφαλής το Χρήστο Κατσώτη περιόδευσαν σε ξενοδοχεία και στους τέσσερεις νομούς της Κρήτης, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το ζήτημα της μειωμένης συλλογικής σύμβασης, της μη υποχρεωτικότητας της εφαρμογής της, του ωραρίου και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επιχειρηματιών του νησιού. Στον Άγιο Νικόλαο με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου και του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Στη Χερσόνησο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» και εκπρόσωπο του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

Στη συζήτηση με τους φορείς αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής, τη βαριά φορολόγηση, το ασφαλιστικό, την επικράτηση του all inclusive, τη μειωμένη κίνηση στα μικρά καταλύματα.

Επίσης, περιόδευσε στο αεροδρόμιο των Χανίων, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που προκύπτουν από την ιδιωτικοποίησή του. Συναντήθηκε με εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εταιριών φύλαξης και εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης.

Τέλος, στο Ηράκλειο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα ζητήματα του τουρισμού και τις θέσεις του ΚΚΕ, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων, πως άλλων:

«Η κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο αναδεικνύει τον τουρισμό σαν τον τομέα αυτόν που μπορεί να συμβάλλει στην ανάκαμψη στην ανάπτυξη στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Όλες οι αποφάσεις όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν κύριο στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με άρση κάθε εμποδίου στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων δηλαδή της κερδοφορίας. Η μεγάλη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με την οριζόντια μείωση των μισθών με την μεγάλη ανεργία τις καθημερινές απολύσεις με την μεγάλη φοροληστεία τα χαράτσια οδηγούν μεγάλη πλειοψηφία του λαού στην φτώχεια στην εξαθλίωση.

Τα ίδια τα στοιχεία του ΣΕΤΕ αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές. Παρά τις δυσκολίες και την επίδραση της κρίσης, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον Τουρισμό βγαίνουν πιο ενισχυμένοι, την ίδια στιγμή που η απασχόληση έχει μειωθεί και είναι γενικευμένη η καταπάτηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η µη εφαρμογή της, ιδιαίτερα σε περιοχές µε μεγάλη τουριστική κίνηση. Είναι γενικευμένο φαινόμενο οι εργαζόμενοι για μήνες να µην πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους ή ακόμα να τους οφείλονται δεδουλευμένα από το προηγούμενο έτος.

Στα πλαίσια του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και όσο ο τουρισμός παραμένει ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα δ θα διασφαλίζεται το δικαίωμα στις διακοπές, στην αναψυχή και στην περιήγηση για όλους τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης για το δικαίωμα του λαού στις διακοπές. Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της Λαϊκής Συμμαχίας, με αντικαπιταλιστικό-αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Μόνο στα πλαίσια των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής είναι δυνατό να τεθούν στη διάθεση του λαού και της εργατικής τάξης όλος αυτός ο τεράστιος πλούτος υποδομών, χώρων και κτιρίων είναι η κοινωνικοποίηση τους και να γίνουν ολοκληρωτικά λαϊκή- κοινωνική περιουσία η γη, τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, οι αιγιαλοί, οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα σιδηροδρομικά δίκτυα, η ναυσιπλοΐα και τα αεροδρόμια.

Μόνο σε τέτοιες συνθήκες θα εξασφαλίζεται μόνιμη σταθερή εργασία µε δικαιώματα σε όσους εργαζόμενους αξιοποιούνται στον τουρισμό και στην εστίαση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News