default-image

Να κλείσουν τον Αύγουστο όλες οι εκκρεμότητες ζήτησε ο Σαμαράς

Ελλάδα
Να κλείσουν τον Αύγουστο όλες οι εκκρεμότητες ζήτησε ο Σαμαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια σειρά από επιστολές με αποδέκτες τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου θα έχει στείλει μέχρι και τις επόμενες δύο μέρες ο Αντώνης Σαμαράς με στόχο τη δρομολόγηση των δράσεων που έχουν άμεσα σχέση με το μνημόνιο.

Από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έχει ήδη ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τις 400 και πλέον μνημονιακές υποχρεώσεις που εκκρεμούν, αλλά και για τα θέματα που πρέπει να δρομολογηθούν εντός του Αυγούστου, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Στη βάση αυτή πληροφορίες αναφέρουν πως από το γραφείο πρωθυπουργού θα σταλούν οι επιστολές προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μεταφορών με συγκεκριμένες υποδείξεις για άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων.

Προτεραιότητα βεβαίως δίνεται στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων που συνδέονται με την αποδόση του Αυγούστου ύψους 1 δισ. ευρώ και τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν έως τις 7 Αυγούστου το αργότερο ώστε να κλειδώσει η έγκαιρη επιστροφή των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Ελλάδα στο δεύτερο 15μερο του Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News