default-image

Διώξη Μαζιώτη για πέντε κακουργήματα

Ελλάδα
Διώξη Μαζιώτη για πέντε κακουργήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπος με τον μισό ποινικό κώδικα είναι από αργά χθες το βράδυ ο Νίκος Μαζίωτης, αφού μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων.

Ο Μαζιώτης που ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή 50 ετών για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, διώκεται, όπως και οι "άγνωστοι συνεργοί του" -όπως αναφέρει ο εισαγγελέας- με βάση την ογκώδη δικογραφία για:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας

-Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ εξακολούθηση και παράνομη οπλοχρησία κατ΄ εξακολούθηση. Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες.

-Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμένα τα χαρακτηριστικά προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη

-Εγκληματική οργάνωση

-Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία μετά χρήσεως

- Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια κατ΄ εξακολούθηση

-Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.

Η δικογραφία ανατίθεται σε Ανακριτή του Πρωτοδικείου ενώ δεν αποκλείεται να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σπουδαιότητάς της. Πιθανότατα, λόγω του τραυματισμού του και της νοσηλείας του, ο ανακριτής θα δώσει προθεσμία στο Μαζιώτη για να απολογηθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News