default-image

"Τώρα πρέπει να πούμε όχι σε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί"

Ελλάδα
"Τώρα πρέπει να πούμε όχι σε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αλλάζουμε σελίδα με απλό τρόπο, "όχι" νέο μνημόνιο, "όχι" τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει και συμφωνήσει, και -εις πείσμα όλων αυτών που αρέσκονται να μαντεύουν κακά- "όχι" νέα μέτρα λιτότητας που πληγώνουν τον πολίτη και την Οικονομία» τόνισε. Tώρα είναι η στιγμή να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και που δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια στο χώρο της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση των δέκα προτάσεων του κόμματος για την Υγεία.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε μιλώντας στην ημερίδα με θέμα "Δέκα θέσεις για την Υγεία" που διοργανώνει ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ότι αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται ένα εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και αφορά σε μεταρρυθμίσεις που τις θέλει η κοινωνία.

«Αλλάζουμε τη σελίδα με απλό τρόπο, "όχι" νέο μνημόνιο, "όχι" τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει και συμφωνήσει, και -εις πείσμα όλων αυτών που αρέσκονται να μαντεύουν κακά- "όχι" νέα μέτρα λιτότητας που πληγώνουν τον πολίτη και την Οικονομία» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για το ΕΣΥ είπε ότι πάνω σε αυτή τη βάση τη δημοσιονομική, τη μακροοικονομική, την αναπτυξιακή και πάνω σε αυτούς τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, πρέπει να οικοδομηθεί και η νέα εποχή του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα με επίκεντρο το ΕΣΥ, συμπληρωμένο από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τρόπους που να απαντούν σε αυτό που ο πολίτης καταλαβαίνει και θέλει ως λειτουργία ενός συστήματος υγείας χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

Κάνοντας αναφορά στην τρόικα σχολίασε ότι «αυτή υπάρχει επειδή υπάρχει το ΔΝΤ και πως όλα τα άλλα είναι οι κανονικές ευρωπαϊκές διαδικασίες που ισχύουν για όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., ωστόσο υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη πρέπει να επανεξετάσει τις σχέσεις της με το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στο χρέος είπε πως «τώρα μπορούμε να ζητήσουμε την επιβεβαίωση με καθαρό τρόπο αυτού που έχουν ήδη πει οι αγορές στην πράξη, πως το χρέος είναι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο», ενώ για το κούρεμα σχολίασε πως «αυτό επιτυγχάνεται όταν δεν λες πολλά λόγια, αλλά όταν κάνεις τους κατάλληλους χειρισμούς, την κατάλληλη στιγμή μέσα από τους κατάλληλους διαύλους».

Τέλος ο  κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως κάποιοι ενοχλούνται από τη σκέψη αυτή γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς μνημόνιο, κρίση και τρόικα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News