Ελλάδα

ΚΟ ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα το αιματοκύλισμα

Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, ζητούν με ερώτηση της προς τα αρμόδια υπουργεία οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη.  


Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Το ΚΚΕ καταδικάζει την βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 208 άτομα τις τελευταίες μέρες, στον τραυματισμό 1.200 άλλων και έχει ξεριζώσει από τα σπίτια τους πάνω από 18.000 οικογένειες.

Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στην συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.

Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά την γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα:

Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ.

Το ΚΚΕ ταυτόχρονα τονίζει την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές είτε πολιτικές και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, πως τοποθετείται η Κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα.

Σχόλια