default-image

Επίσκεψη υπουργών στον τραυματία τουρίστα

Ελλάδα
Επίσκεψη υπουργών στον τραυματία τουρίστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ελαφρά τραυματισμένο, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του τρομοκράτη Μαζιώτη με αστυνομικούς, 19χρονο Αυστραλό τουρίστα επισκέφθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", οι υπουργοί Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης και Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά την έξοδό τους από το Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης δήλωσε πως «ενημερώθηκα για την κατάσταση της υγείας του τραυματία. Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου».

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους και, όπως μας ενημέρωσαν, αύριο θα συνεχίσει για τον τουριστικό του προορισμό ο οποίος είναι η Μύκονος», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Οι δύο υπουργοί, ευχήθηκαν στον 19χρονο Αυστραλό τουρίστα ταχεία ανάρρωση, και φρόντισαν να παρασχεθεί ότι πρέπει. «Είμαστε κοντά του και παρακολουθούμε τα πάντα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο», είπε ο κ. Βορίδης και συνέχισε, «ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό το περιστατικό θα είναι ένα ατυχές, άσχημο περιστατικό το οποίο του συνέβη αλλά θα το ξεχάσει με καλές εντυπώσεις τις οποίες θα έχει από τον τόπο μας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν υπάρχει εικόνα και για τους υπόλοιπους τραυματίες από τη συμπλοκή, δηλαδή και για τον Μαζιώτη και για τον αστυνομικό, ο κ. Βορίδης είπε ότι «ο αστυνομικός δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Έχει ένα διαμπερές τραύμα στο πόδι. Ο Μαζιώτης είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό" και θα κάνει επέμβαση, όμως δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του».   

Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη από την πλευρά της είπε ότι «επισκεφτήκαμε τον νεαρό τραυματία. Φαίνεται ότι είναι καλά στη υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Εμείς είμαστε κοντά του για οτιδήποτε χρειαστεί. Έχει την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας. Είμαστε, επίσης, σε επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας και την ενημερώνουμε για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Εύχομαι περαστικά και καλή ανάρρωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News