default-image

Εφαρμογή για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Ελλάδα
Εφαρμογή για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με την επωνυμία Cyberkid παρουσιάζουν σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα που έχει ήδη δημιουργηθεί «το Cyberkid είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «Wind Ελλάς» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται πως «το Cyberkids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet και στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή του θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλα στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται».

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε κινητά με λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News