Ελλάδα

Την Τρίτη νέα συνάντηση τρόικας-Γ. Βρούτση στο ΥΠΟΙΚ

Την Τρίτη στις 15:00 θα διεξαχθεί η νέα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών μας στο υπουργείο Οικονομικών. «Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Παναγιώτης Κόκκορης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων και τους εκπροσώπους της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας.

Κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτη Κόκκορη, και των διοικητών, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιου Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Γεωργίας Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντα Βεργίνη, εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μπορέσαμε να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Κόκκορης και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ρύθμισης, ενώ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Σχόλια