Ελλάδα

Ισχυρή έκρηξη σε εργαστήριο πυροτεχνημάτων στην Κόρινθο με 4 τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σε εργαστήριο πυροτεχνημάτων, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από την οποία ισοπεδώθηκε τμήμα του κτιρίου, ενώ τραυματίστηκαν άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Τραυματίες είναι δύο ενήλικες, πιθανότατα οι ιδιοκτήτες του εργαστηρίου αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός, ένα κοριτσάκι ηλικίας 7 και ένα αγοράκι 11 ετών, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων με σοβαρά εγκαύματα. Οι δύο ενήλικες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η κατάσταση όλων των τραυματιών θεωρείται κρίσιμη, καθώς και οι τέσσερις είναι διασωληνωμένοι, ενώ φέρουν σοβαρά εγκαύματα στα σώματά τους. Σε πιο κρίσιμη κατάσταση φαίνεται να είναι ο πατέρας των δύο παιδιών. Το αγόρι φαίνεται πως έχει εγκαύματα περίπου στο 85% του σώματός του, ενώ το κοριτσάκι στο 60%.

Το χρονικό της έκρηξης

Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα μικρά παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι του ιδιοκτήτη της επιχείρησης το οποίο ήταν δίπλα στο εργαστήριο. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αποθήκη έκτασης περίπου 70 τ.μ., κατέρρευσε η κεραμοσκεπή του σπιτιού, ενώ το ωστικό κύμα χτύπησε τα δύο ανήλικα παιδιά.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη, ενώ τα μικρά παιδιά έπαιζαν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Οταν η πυροσβεστική έφθασε στο σημείο η πυρκαγιά είχε σβήσει και υπήρξαν μικρές εστίες από βεγγαλικά τις οποίες έσβησαν οι άνδρες της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ήταν καθόλα νόμιμη και τηρούνταν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Σχόλια