Ελλάδα

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο, μετά την αγωγή που κατέθεσε το Δημόσιο, την απεργία της ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης.


Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο με την αγωγή που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να αναγνωρισθεί ότι η αποχή διαρκείας που κήρυξε η εναγόμενη με την από 13.5.2014 εξώδικη γνωστοποίησή της και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών είναι παράνομη και περαιτέρω καταχρηστική. Επίσης να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω αποχής και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον και να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρομοίων αιτημάτων. Τέλος αιτήθηκε η απόφαση να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή.


Για την απόφαση η ΑΔΕΔΥ  σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία - αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.
Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή - απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων».

Σχόλια