Ελλάδα

Μετράει ζημιές στα αποκαΐδια η Κερατέα

Έδωσαν "μάχη" με τις φλόγες για να γλιτώσουν τα σπίτια τους - Έπειτα από μια νύχτα "κόλαση" το πρώτο φως της ημέρας έφερε ευχάριστα νέα - Κινδύνευσαν σπίτια - Εμπρησμό καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Τέλος στον πύρινο εφιάλτη στην Κερατέα. Έπειτα από μια νύχτα "κόλαση" το πρώτο φως της ημέρας έφερε ευχάριστα νέα, καθώς στη φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν τυπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.

Η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης φαίνεται πως είχε σύμμαχο τον καιρό, καθώς έπνεαν άνεμοι στην περιοχή που δεν ήταν δυνατοί, όπως αναφέρει το protothema.gr. Αυτή τη στιγμή, οι πυροσβέστες ελέγχουν την περιοχή, ώστε να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση.  

Η μεγάλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε τρία μέτωπα (στις θέσεις Σάκκα, Λάκιζα και Χαράδρα Ωβριοκάστρου, κοντά στους οικισμούς Πλάκα και Διψέλιζα), σχεδόν ταυτόχρονα, από το μεσημέρι του Σαββάτου και η πυροσβεστική, με τη συνδρομή του στρατού αλλά και των κατοίκων έδινε «μάχη» επί ώρες, καθώς οι πύρινες γλώσσες απείλησαν μέχρι και οικισμούς.

Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με το protothema.gr, πραγματοποίησαν την τελευταία τους ρίψη λίγο μετά τις 9 το βράδυ και στη συνέχεια σταμάτησαν λόγω της νύχτας, αφήνοντας τη φωτιά σε πλήρη εξέλιξη να πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια και τις αυλές των οικισμών, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να δηλώνει πως δύο σπίτια έχουν καεί. Ωστόσο, έπειτα από επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής κανένα σπίτι δεν κάηκε, υπέστησαν ωστόσο ζημιές ένα μαντρί και ένα παράπηγμα.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχει θέσει τις υπηρεσίες της στην Αττική σε γενική επιφυλακή. Πρόκειται για 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο.

Κάτοικοι εκφράζουν φόβο για εμπρησμό, πληροφορία που εξετάζεται από την Πυροσβεστική.

Κανένα ενεργό μέτωπο στο Αλιβέρι της Εύβοιας

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στο Αλιβέρι της Εύβοιας που ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στις 16:45 το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά και στο Δίστομο, σε περιοχή με χαμηλή δασική βλάστηση.  

Σχόλια