default-image

Εν μέσω αντιδράσεων η 1η μέρα του μέτρα για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Ελλάδα
Εν μέσω αντιδράσεων η 1η μέρα του μέτρα για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για τα ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, εν μέσω αντιδράσεως, αλλά και ενστάσεων μεταξύ απεργών, εμποροϋπαλλήλων και καταναλωτών, αφού τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας απεργίας στον κλάδο τους.

Και στις δύο πόλεις η πορεία σταματούσε μπροστά από ανοιχτά καταστήματα, από τους υπεύθυνους των οποίων, οι εμποροϋπάλληλοι ζητούσαν να κατεβάσουν τα «στόρια», καλώντας, παράλληλα, τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργία. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη απεργοί αποδοκίμαζαν πελάτες, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μέσα στα καταστήματα και πραγματοποιούσαν τις αγορές τους.

Σύμφωνα, πάντως, με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η ανταπόκριση στο μέτρο υπήρξε ισχνή, καθώς εννέα στα δέκα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Όσα άνοιξαν, ήταν κυρίως καταστήματα μεγάλων αλυσίδων με είδη ένδυσης.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μελών της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης για το άνοιγμα των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου τις Κυριακές. Πραγματοποιήθηκε πορεία, αλλά και παρεμβάσεις σε καταστήματα που λειτουργούσαν, ώστε να κλείσουν.

Νέα Σμύρνη: Διαμαρτυρία Εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News