Ελλάδα

Κερατέα: Σε ύφεση η πυρκαγιά

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κερατέα, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Το Σάββατο, σύμφωνα με το in.gr , τουλάχιστον δύο κτίσματα στη θέση Λουτρό παραδόθηκαν στις φλόγες. Αρχικά, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για δύο σπίτια, στη συνέχεια, όμως, ανέφερε ότι τελικά πρόκειται για έναν στάβλο και μία αποθήκη.

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση την Κυριακή, με την πυρκαγιά να υποχωρεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν τη νύχτα.

Το πρωί, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, πραγματοποίησαν ρίψεις νερού και στη συνέχεια -αφού ολοκλήρωσαν το έργο της κατάσβεσης όπου υπήρχαν διάσπαρτα μέτωπα- δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν. Λόγω ασθενών ανέμων, πάνω από το σημείο περιπολεί ένα ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού όπου κρίνεται απαραίτητο.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο δήμαρχος Κερατέας εξέφρασε υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού εκδηλώθηκαν με μικρή χρονική διαφορά τρεις πυρκαγιές σε ισάριθμα σημεία, στη θέση Λάκιζα, στη θέση Σάκκα και στη χαράδρα Οβριοκάστρου.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού βρίσκεται στο σημείο και συλλέγει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες και κατοίκους, ενώ μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο.

Στη διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν στο σημείο 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες.

Σχόλια