default-image

Υπέγραψε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ ο Κ. Παπούλιας

Ελλάδα
Υπέγραψε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ ο Κ. Παπούλιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέγραψε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Α' 146), που αφορά στην πώληση της "μικρής ΔΕΗ", κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι νόμος του κράτους και δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα.

Με την υπογραφή του ΦΕΚ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ουσιαστικά καταρρίπτονται τα όποια σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τον κ. Παπούλια παρέμβαση αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Ωστόσο, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει ατζέντα και θα ζητήσει ούτως ή άλλως συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσει ζήτημα για τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι λειτουργεί η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά θα αναφέρει την άρνηση της κυβέρνησης να ανοίξει η Ολομέλεια, ενώ θα μιλήσει και για καταπάτηση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου αναμένεται να μεταφέρει στον πρώτο πολίτη της χώρας τα συμπεράσματά του, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις πρακτικές της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της ΔΗΜΑΡ, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Α' Θερινού Τμήματος αναφορικά με την πιθανότητα να συμψηφιστούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα και να ανοίξει η Ολομέλεια. Με τις ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ το αίτημα απορρίφθηκε και, ουσιαστικά, έκλεισε, από κοινοβουλευτικής πλευράς, το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Νέο μέτωπο το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Ο Αλέξης Τσίπρας, πλέον, ετοιμάζεται για την επόμενη "μάχη", καθώς στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο μέτωπο για το νομοσχέδιο που αφορά στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών της χώρας.

Η πρώτη πράξη για το "μέτωπο των παραλιών" θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μία ανοικτή συνάντηση διαλόγου κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί αυτήν τη φορά στα κινηματικά χαρακτηριστικά των κινητοποιήσεων. Στο μέτωπο αυτό θα κληθούν να συμμετάσχουν δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, δήμοι και περιφέρειες, ανεξάρτητα από την πολιτική προέλευση των δημάρχων και περιφερειαρχών.

Το κίνημα της… παραλίας

Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί να συντονιστούν φορείς με στόχο τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος, αναμένοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο για τους αιγιαλούς, πάνω από 110.000 πολίτες είχαν υπογράψει να αποσυρθεί. «Η μόνη περίπτωση να κάνουμε μπάνια φέτος, είναι να πάμε σε καμιά κινητοποίηση για τον αιγιαλό», λένε, χαριτολογώντας προφανώς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσουν το δεύτερο μέτωπο που θα ανοίξουν, μεσούντος του θέρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News