default-image

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Ελλάδα
Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 μεταναστών μετά το ναυάγιο που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά του Καρλοβασίου της Σάμου.

Δύο μετανάστες έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί 15 άτομα, εκ των οποίων τα δύο από την τουρκική Ακτοφυλακή στα διεθνή ύδατα, μεταδίδει η ιστοσελίδα του "Σκάι".

Ένας ανήλικος που διασώθηκε βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Χθες, τη βαθιά του θλίψη για το χαμό ανθρώπινων ζωών στο νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών από τη θάλασσα ανοικτά της Σάμου εξέφρασε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Σύμη όπου περιοδεύει.

Παράτησαν στο λιμάνι για τρεις ώρες τις σορούς των δύο μεταναστών

Λίγες ώρες μετά το τραγικό ναυάγιο σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες οι δυο σοροί, ενός άντρα και μιας γυναίκας, είχαν μπει σε σακούλες και παρέμειναν στο σκάφος του Λιμενικού για περισσότερες από τρεις ώρες και κάτω από τον ήλιο.

(Πηγή φωτογραφίας: i-samos.gr)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του i-samos.gr τα γραφεία τελετών του νησιού αρνούνταν να τις παραλάβουν, αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα έξοδα του ναυαγίου της 5ης Μαΐου και ο λιμενάρχης της Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης απεγνωσμένα προσπαθούσε να βρει μια λύση.

Από την άλλη και το ΕΚΑΒ επίσης αρνούνταν να παραλάβει τα πτώματα, λόγω της πάγιας αρχής που υπάρχει να μη μεταφέρονται ήδη νεκροί με ασθενοφόρο.

Στις 6:10 το απόγευμα εμφανίστηκε η κινητή μονάδα του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης) Σάμου, και μέλη της φόρτωσαν και μετέφεραν τις σορούς στο Νοσοκομείο της Σάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News