Ελλάδα

Παραιτήθηκαν 10 μέλη της ΔΗΜΑΡ Καλαμαριάς

Την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν με κοινή επιστολή τους δέκα στελέχη και μέλη του κόμματος από την οργάνωση της Καλαμαριάς.

Με την επιστολή τους εκφράζουν τη διαφωνία τους με επιλογές της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ και σημειώνουν:

«Η ΔΗΜΑΡ απέτυχε στην προσπάθειά της να γίνει κυβερνώσα αριστερά και αποχώρησε με θολές δικαιολογίες. Όπως με θολές δικαιολογίες αρνήθηκε το διάλογο με τις άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και προτίμησε να δημιουργήσει παράπλευρα το δικό της τρίτο πόλο, με ένα συνονθύλευμα πολιτευτών χωρίς καμία βάση και καμία προοπτική. Η εκλογική συντριβή του Μαΐου ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ δεν κατάλαβε ποτέ και δεν έχει καταλάβει ακόμη ούτε για ποιο λόγο συγκέντρωσε τους ψηφοφόρους της και τους πολίτες που εθελοντικά την πλαισίωσαν, ούτε για ποιο λόγο τους έχασε».

Όσο για την απόφασή τους να αποχωρήσουν επισημαίνουν: «Δε θέλουμε να είμαστε μέλη και στελέχη ενός κόμματος το οποίο δεν μπορούμε πια να εκπροσωπούμε και να υπερασπιστούμε γιατί διαφωνούμε ριζικά με τις επιλογές του και από το οποίο δεν περιμένουμε πια τίποτα. Η μετατροπή της ΔΗΜΑΡ σε παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ που είδαμε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την πρότασή του για δημοψήφισμα και η διαγραφή του συντρόφου Γρηγόρη Ψαριανού από τον Κ.Ο. που συνέβη κατά τη διαδικασία συνυπογραφής αυτού του κειμένου αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η ΔΗΜΑΡ έχασε τη μεταρρυθμιστική της πνοή και τη λάμψη των ιδεών της ανανεωτικής αριστεράς».

Την επιστολή υπογράφουν οι: Λευκή Ανδρεάδου, γραμματέας, Θωμάς Ευσταθίου, Λάζαρος Ρότσιος, Μαρία Τρυφωνίδου (μέλη του Γραφείου), Μάκης Καραγιάννης, Τάκης Καρανίκας, Δημήτρης Μπόζης, Κατερίνα Πολυβίου, Νίκος Σομιτάκος και Παναγιώτης Στεφανίδης.

Αποχωρήσεις και από τη Νομαρχιακή Αθήνας

Διαφωνώντας με τη συνολικότερη πορεία του κόμματος, αλλά και με τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, 6 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Αθήνας της ΔΗΜΑΡ με επιστολή τους προς το γραμματέα του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλο, γνωστοποίησαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα όργανα της ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται για τους Θανάση Δρίβα, Κατερίνα Επιτροπάκη, Ειρήνη Ζορμπαλά, Στάθη Λευκαδίτη, Σμαράγδα Παπαστεργιοπούλου και Έλσα Τσεκούρα.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί ανακοίνωσε χθες το πρωί η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνα Μάρκου, ενώ και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, διαφωνώντας με τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σχόλια