Ελλάδα

Απορρίφθηκε το αίτημα δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ"

Το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και με την απουσία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκρινε ότι, βάσει Συντάγματος, δε συντρέχουν οι λόγοι και δε γίνεται παραδεκτό το αίτημά της να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ".

Από τη συνεδρίαση απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ αργότερα αποχώρησαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να συνυπολογιστούν οι υπογραφές του ΚΚΕ και κάλεσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να μην προχωρήσουν σε μια απόφαση που θα αποτελέσει κακό κοινοβουλευτικό προηγούμενο.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση τόσο διά του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, όσο και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, εστίασαν τα πυρά τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντάς τον για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό, κατήγγειλαν τη διαδικασία ως άκυρη και αποχώρησαν από την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά είχαν κατατεθεί επτά προτάσεις για δημοψήφισμα, και συγκεκριμένα από το ΣΥΡΙΖΑ (με 71 υπογραφές), από τη Χρυσή Αυγή (με 16 υπογραφές), από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (με 14 υπογραφές, καθώς συνυπογράφει και ο Νίκος Νικολόπουλος), από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές (με 14 υπογραφές), από το ΚΚΕ (με 12 υπογραφές), από τη ΔΗΜΑΡ (με 11 υπογραφές) και από τον Βύρωνα Πολύδωρα.

Σχόλια