default-image

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το βλέμμα στη "μικρή ΔΕΗ"

Ελλάδα
Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το βλέμμα στη "μικρή ΔΕΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο θα συναντηθεί στις 11 το πρωί σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παρόντες θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν τόσο τα θέματα που σχετίζονται με την τρόικα όσο και το θέμα που έχει ανακύψει με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση, το Α' θερινό τμήμα της Βουλής καλείται να αποφασίσει σε ειδική συνεδρίαση αν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ είναι ομοειδείς, αν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές που φέρουν καθώς και αν το ερώτημα που θέτουν σχετικά με την πώληση του 30% της ΔΕΗ έχει κοινωνικό ή δημοσιονομικό χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, να μη συμμετάσχουν στη συνεδρίαση αποφάσισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να μη νομιμοποιήσει τη σχετική διαδικασία, ενώ σε σχετική του ανακοίνωσή κάνει λόγο για κυβερνητική απόφαση που «είναι απολύτως αντισυνταγματική (...) και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής.» 

Για «συνεδρίαση-παρωδία» κάνουν λόγο και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι επίσης αποφάσισαν να μην παραστούν κατά τη συνεδρίαση. 

«Προσχηματική, με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα» χαρακτηρίζει τη συζήτηση και ο Περισσός, και δηλώνει επίσης ότι δεν θα πάρει μέρος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News